РЕЙТАРСЬКА CIRCLE

місце: вулиця Рейтарська, 15, Київ, Україна
площа: -1 поверх / 95 м2
завершено: 2021
команда: Олег Волосовський, В’ячеслав Квітка, Наталя Гальцева
фото: Дмитро Адамов

Гастромаркет “Рейтарська Circle” — це нова точка тяжіння Києва. Сучасний штрих в архітектурі та інтер’єрі модерну 80-х років минулого століття.

Ця циліндрична будівля була збудована у 1987 році на вулиці Рейтарська, в комплексі з поліклінікою. У 2000-х — перетворилося на спа-салон. У 2020 році, після появи інвестора, будинок отримав нове дихання, нові фасади, функцію та коло відвідувачів.

Три бізнес-резиденти Віктор Шраменко та Ксенія Полтавець (Fresh Black і «Ніша Deli»), Віктор Олійников та Сергій Пилипенко (винний магазин Roots), Софія Теребова (March & Co) звернулися з проханням створити єдиний простір із дружною атмосферою. При цьому не відхиляючись від основної концепції комплексу «Рейтарська Circle».

Так, ми зайнялися плануванням та дизайном мінус першого поверху комплексу. Вже існуюча невелика площа навколо дерева отримала функцію «загальної зони» із завданням інтегруватися у технологічний процес трьох інших бізнес-резидентів. 3 типи посадки на 45 посадочних місць з нержавіючої сталі, фанери та металу. 2 види спеціально розроблених стільців. Лабіринт із перетікаючих радіальних транзитів сміливо поєднав працівників закладу та гостей. Без перешкод чи обмежень.

Основною та найнесподіванішою домінантою простору став басейн. Коли ми з’явилися на об’єкті — цінний простір вже лежав під свіжою бетонною плитою. Олег Волосовський надихнув ідеєю повернути його до життя, давши несподівану функцію — театр обсмаження кави! Плиту над басейном розкрили, перетворивши його на простір з двома видами посадки, складом готової продукції та дворівневою стійкою для ростера, що обсмажує кавові зерна.

Величезна кришталева люстра конусної форми, спрямована зі стелі в центр «театру», створює відчуття монументальності закладу, посилюючи ефект вертикалі простору.

Кавовий та винний бари стали двома іншими акцентами простору. Компактний санвузол розміщений під сходами, відвідування якого гостю нагадає політ літаком.

Яскравий акцент локації – художня галерея із картинами з приватної колекції Олега Волосовського. Художник: Євген Клименко

Проєкт виконано за 1 місяць.

SHARE